Tocăniţă de vită cu cartofi

 

Mode de preparare VIDEO

 

Ingrediente

  • 1 kg carne de vită, o tocam cubulețe cubulețe
  • 5 cartofi roșii mari
  • 350 Grame Morcovi
  • 1 ceapă Roșie, 2 cepe micuțe tocate
  • Tarhon( dacă doriți ) Putin mărar, Putin Cimbru, Putin pătrunjel uscat.
  • 500 ml apă
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri ulei Măsline sau Vegetal
  • 5 căței de usturoi
  • 1/2 frunze de dafin
  • 2 linguriță boia
  • 150 ml pastă de roșii (Regal)

 

 

 





 

 

 

 

Mod de preparare
  1. Tăiem carnea cubulețe, pregătim condimentele de mai sus, într-o punga de 600ml adaugăm cubulețele de carne după adaugăm condimentele.
  2. Călim carnea din punga in tigaie cu uleiul de măsline sau vegetal.
  3. Lasam se sa rumenească carnea amestecând la foc mic, după adăugăm usturoiul, ceapa si ardeiul, lăsăm sa pana se călește ceapa sau ajunge de culoare gălbuie.
  4. Adaugăm pasta de roșii (Regal) amestecam lasam 2 minute la foc mediu dupa adaugam continutul intr-o oala si cele 500 ml de apa, se lasa o ora sau o ora jumate la foc mediu.
  5. Adaugăm cartofii și morcovii si lăsam la foc mediu 30/40 minute!
  6. Dupa se scot frunzele de dafin si se adăugă puțin pătrunjel verde de la congelator ( opțional )
  7. In caz ca mâncărica este prea zemoasa folosim o linguriță de amidon amestecând cu putina zeama din oala.

Se lasa 10 minute cu capacul pe oala si se gusta dacă mai trebuie sare sau piper dupa gusturi.

Va doresc Pofta Buna

Daca ți-a plăcut aceasta rețetă lasă-mi un comentariu pe canalul meu de YouTube si am sa revin cu mai multe rețete  >>>  https://www.youtube.com/c/sStefan87/

 

Pana una alta vezi si celelalte retete de pe canalul meu >>>  https://www.youtube.com/playlist?list=PLtobwTzDdOF7TAqLuIXh6A0IT9zwpbLKd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *