Breaking News
Home / Actualitate / Portretul ,,credinciosului,, roman.
Publicitate

Portretul ,,credinciosului,, roman.

Publicitate

Credinciosul român este acea persoană care pe tot parcursul anului nu are nicio problemă să mintă, să înșele, să înjure, să se scarpine în fund, să-și bage pula și să-l doară în cur de toți ceilalți din jur. Activități întrerupte doar de cele trei cruci largi pe care și le face atunci când trece pe lângă o biserică, gest adeseori însoțit de cuvintele magice, menite să-l ducă spre porțile raiului: Doamne ajută!

Publicitate

loading...

Apoi, cu șapte zile înainte de ceea ce creștinii numesc “sărbătoarea Paștelui”, credinciosul român are o revelație profundă: “coaie, am intrat în săptămâna mare”. Chestie care acționează ca un fel de declanșator “spiritual” pentru credinciosul român. El o să continue să mintă, să înșele, să se scarpine în fund și să-și bage pula în oricine și orice, numai că toate acestea vor fi însoțite de pioasele cuvinte: “Doamne, iartă-mă, că suntem în săptămâna mare”.

În aceeași perioadă, credinciosul român consideră că e de datoria lui să-ți atragă atenția, cu aproape orice prilej pe care-l găsește nimerit: “ai grijă, că te vede Dumnezeu, e săptămâna mare”. Fiind convins, probabil, că în toate celelalte zile ale anului Bărbosul e orb ca o cârtiță bolnavă de cataractă.

Credinciosul român nu a citit și nu va citi vreodată în această viață Biblia.

De asemenea, tot pe parcursul săptămânii luminate, credinciosul român considera că a venit momentul să țină post. Nu știe de ce o face, nici măcar nu-l interesează, iar dacă-l întrebi, ridică din umeri și-ți servește una dintre cele două explicații clasice. Prima, e varianta mai cinstită: “măcar în săptămâna mare am zis să postesc și eu”. Iar a doua e porcăria aia cu “lasă, că e bine, măcar se mai purifică organismul”. Ca și cum n-ar putea să și-l “purifice” și-n august sau noiembrie. Cert este că începe să bage în el cantități industriale de pate vegetal, șnițele de soia, brânză tofu, covrigi și cartofi prăjiți. Nici picat cu ceară nu s-ar spurca la legume sau ceva de genul. Totul în numele Domnului, desigur.

loading...

Apogeul spritualității și pioșeniei credinciosului român este atins în noaptea de înviere. Atunci când pleacă spre cea mai apropiată biserică, fix cu zece minute înainte de miezul nopții, ca să “ia lumină”. La douăspezece și cinci a luat deja lumină și este înapoi în casă, unde începe să baloteze drob, miel, pască, ouă roșii, cozonac și sarmale. Totul în cantitați impresionante, pentru că, să nu uităm, este după o săptămână de post, da?

De a doua zi, credinciosul român începe din nou să mintă, să înșele, să înjure, să se scarpine în fund, să-și bage pula și să-l doară-n cur.

About ClickPolitic

Nu uitati sa distribuiti mai departe.... Va urez mult succes si La multi ani pe 2017

Check Also

ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE SUNT DISTRUȘI! NUMAI POTI SA TRECI GRANITA FARA VIZA CARE ESTE OBLIGATORIE! SHARE SĂ VADĂ TOATĂ LUMEA!

Publicitate Romanii nu mai pot trece granita daca nu detin PASAPORT, aceasta lege fiind adoptata …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *